PRE rychle rozšiřuje svou nabíjecí síť: Nově nabijete u nemocnic či tenisových kurtů

Pražská energetika (PRE) pokračuje v intenzivním rozšiřování své nabíjecí sítě pro elektromobily. Kromě tradičních lokalit, jako jsou parkoviště u nákupních center či sídliště, se nové stanice objevují na místech, kde mohou lidé trávit čas efektivně – u sportovišť či zdravotnických zařízení. Díky tomu si mohou řidiči během nabíjení vozu například zasportovat, vyřídit návštěvu lékaře či provést jiné záležitosti.

V posledním měsíci přibylo v Praze šest nových AC nabíjecích stanic, které jsou nyní v provozu v síti PRE. Každá stanice nabízí dvě nabíjecí místa s výkonem až 22 kW, což je ideální pro běžné denní nabíjení. Jde o tzv. pomalé AC stanice, které však stále umožňují dostatečně rychlé dobití elektromobilu během několika hodin.

Obrázek: PRE rychle rozšiřuje svou nabíjecí síť: Nově nabijete u nemocnic či tenisových kurtů

U zmíněných AC nabíjecích stanic musí klienti využít vlastních kabelů. Foto: Freepik

Nové lokality pro nabíjení elektromobilů v Praze

1. Pražský Jarov: Nová nabíjecí stanice se nachází na sídlišti v oblasti Jarov, což je ideální lokalita pro obyvatele této hustě zalidněné oblasti, kde není vždy jednoduché parkovat, natož instalovat domácí nabíječku.

2. Újezd u Průhonic – Nad Statkem: U tenisových kurtů v Újezdu u Průhonic vznikla stanice, která umožňuje sportovcům dobít svůj elektromobil během jejich aktivit. Tento koncept je čím dál populárnější – nabíječky na sportovištích poskytují ideální využití času, kdy majitelé elektromobilů mohou místo čekání strávit aktivním odpočinkem.

3. Poliklinika Studentský dům v Dejvicíc: Pro návštěvníky řady zdravotnických zařízení je možné pohodlně dobít své auto při čekání na vyšetření či návštěvě lékaře. Lokalita v Dejvicích je navíc snadno dostupná a oblíbená nejen mezi místními, ale i pro dojíždějící z širšího okolí Prahy.

4. TJ Břevnov: U břevnovských tenisových kurtů byla instalována další stanice. Zatímco sportovci tráví čas na kurtu, jejich vůz se připravuje na další jízdu. Tento trend se stává populárním především u sportovních areálů, kde je doba strávená nabíjením přirozeně synchronizována s aktivitami návštěvníků.

Obrázek: PRE rychle rozšiřuje svou nabíjecí síť: Nově nabijete u nemocnic či tenisových kurtů

Aktivní nabíjení znamená také parkování zdarma. Pokud nenabíjíte, nabíječku byste neměli blokovat. Za takové chování hrozí pokuta. Foto: Freepik

5. Nákladové nádraží Žižkov: Využít nabíjení mohou i ti, kteří často míří do této industriální části Prahy, například pracovníci nebo návštěvníci bývalého nákladového nádraží na Žižkově.

6. Poliklinika Prosek: Podobně jako v Dejvicích, i na Proseku vznikla stanice v blízkosti polikliniky.

Nabíjení jako součást každodenního života

S rozvojem elektromobility v České republice je čím dál jasnější, že nabíjecí infrastruktura musí být přístupná nejen na hlavních silničních tazích, ale i v běžných městských čtvrtích a místech, kde lidé tráví svůj volný čas. Tento přístup odpovídá i strategii PRE, která stojí za nejhustší síti nabíječek v zemi. Dnešní novinky dokazují, že nejen rychlost nabíjení, ale i lokalita, kde mohou řidiči elektromobilů svůj čas efektivně využít, hraje čím dál větší roli.

Výhoda nabíjecích míst v běžném městském prostředí spočívá v tom, že řidiči nemusí pouze čekat na dokončení nabíjení, ale mohou mezitím realizovat jiné aktivity – ať už jde o sport, lékařskou péči nebo obyčejné vyřizování záležitostí. Podobný koncept zajišťuje vyšší pohodlí a praktičnost pro majitele elektromobilů, což může do budoucna dále přispívat k růstu elektromobility v Česku.

PRE plánuje i nadále rozšiřovat svou síť nabíjecích stanic a pokrývat co nejvíce klíčových míst po celé Praze a dalších městech. S více než 700 nabíjecími místy se PRE již nyní pyšní nejhustší sítí v Česku a s přibývajícími lokalitami se elektromobilisté mohou spoléhat na to, že naleznou nabíječku blízko svého cíle.

Zdroj: TZ PRE

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Čína má magnet 800 000krát silnější než magnetické pole Země
Čína má magnet 800 000krát silnější než magnetické pole Země
Obrázek: Země se málem ocitla bez magnetického pole: Jak blízko byla totální katastrofě?
Země se málem ocitla bez magnetického pole: Jak blízko byla totální katastrofě?
Obrázek: Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů
Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů
Obrázek: Luxus v kosmu. Takto bude vypadat první soukromá vesmírné stanice, která může nahradit ISS
Luxus v kosmu. Takto bude vypadat první soukromá vesmírné stanice, která může nahradit ISS
Obrázek: Jak vyfotit kometu mobilem? 5 tipů, jak dosáhnout skvělých výsledků
Jak vyfotit kometu mobilem? 5 tipů, jak dosáhnout skvělých výsledků
Obrázek: Jak snadno najít kometu na obloze? S mobilní aplikací ji najdete za pár sekund
Jak snadno najít kometu na obloze? S mobilní aplikací ji najdete za pár sekund
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít