Samsung uvedl na český trh S24 FE s umělou inteligencí Galaxy AI. Cena je zklamáním

Samsung rozšiřuje svou nabídku telefonů řady Galaxy o nový model S24 FE, který se pozicuje mezi populární Galaxy A55 a prémiový Galaxy S24. Tento telefon cílí na uživatele, kteří hledají vyvážený poměr mezi cenou a výkonem, ale letošní cenovky mohou některé zájemce zaskočit. Galaxy S24 FE sice přináší pokročilé funkce a modernizovaný design, ale cenově se pohybuje tak vysoko, že za různé slevy může být lákavější rovnou pořídit model S24.

Galaxy S24 FE zaujme především větším displejem než jeho předchůdci, jde zatím o největší displej modelu FE. Displej typu Dynamic AMOLED 2X s úhlopříčkou 6,7 palce nabízí rozlišení FHD+ (2340 × 1080 pixelů) a obnovovací frekvenci 60/120 Hz. To znamená plynulé zobrazení obsahu, což ocení zejména hráči a milovníci videí. Nechybí ani technologie Vision Booster, která zajišťuje výbornou viditelnost i na přímém slunečním světle.

Telefon pohání výkonný procesor Exynos 2400e, který je postaven na 4nm technologii a je optimalizován pro moderní herní funkce, jako je Ray Tracing. Písmenko „e“ značí, že jde o variantu s nepatrně sníženou frekvencí na hlavním jádru, díky čemuž nabídne telefon o něco delší výdrž. Ve spojení s baterií o kapacitě 4 700 mAh a rozšířenou odpařovací komorou, která zlepšuje chlazení, poskytne Galaxy S24 FE solidní výkon podobný řadě S24 a delší výdrž než základní S24.

Foto: Redakce inSmart.cz

Novinka má tedy stejně velký displej, jako je tomu v případě S24+, oproti kterému má o něco širší rámeček kolem displeje a menší kapacitu akumulátoru (4 700mAh vs. 4 900mAh). FE je také o něco málo větší – měří 77,3 × 162 × 8 mm a váží 213 g oproti 197 g a 75,9 × 158,5 × 7,7 mm u Galaxy S24+.

Solidní fotovýbava poháněná AI

Fotoaparát Samsungu Galaxy S24 FE se silně opírá o umělou inteligenci, která uživatelům zjednodušuje každodenní aktivity a rozšiřuje kreativní možnosti. Telefon nabízí funkce jako ProVisual Engine, který pomocí pokročilých AI algoritmů zlepšuje kvalitu obrazu a umožňuje snadné zachycení detailů.

Fotovýbava zahrnuje 50megapixelový širokoúhlý fotoaparát s optickou stabilizací, 8megapixelový teleobjektiv s trojnásobným optickým zoomem a 12megapixelový ultraširoký objektiv. K tomu se přidává 10megapixelová přední kamera pro selfies. Pro noční fotografie jsou k dispozici speciální AI nástroje, které zlepšují snímky za slabého osvětlení a zajišťují věrné zachycení scény.

Obrázek: Samsung uvedl na český trh S24 FE s umělou inteligencí Galaxy AI. Cena je zklamáním
Foto: Redakce inSmart.cz

Funkce jako Object-Aware Engine vylepšují barevné podání v režimu Super HDR, což zaručuje bohaté a živé barvy i při složitějších světelných podmínkách. Fotografickým nadšencům se bude líbit také sada funkcí Asistent fotografií, které zahrnují možnosti generativních úprav, portrétního studia a odstranění rušivých prvků z fotografií.

Plnohodnotná Samsung Galaxy AI v levnějším modelu

S24 FE je plně integrovaný do ekosystému Samsung Galaxy, což zajišťuje plynulé propojení s dalšími zařízeními a aplikacemi. Telefon podporuje celou řadu AI funkcí, jako je simultánní překlad v reálném čase, textový asistent pro úpravu zpráv nebo poznámkový asistent, který pomáhá s organizací poznámek a jejich překladem. Některé AI funkce poskytuje Samsungu Google, jiné jsou přímo z produkce jihokorejského výrobce. Jejich přehled pěkně ukazuje tabulka níže.

Telefon je vybaven komplexním bezpečnostním systémem Samsung Knox, který zajišťuje ochranu dat a zařízení před hrozbami. Kromě toho Samsung klade důraz na ekologii a v modelu S24 FE využívá recyklované materiály, což přispívá k udržitelnějšímu přístupu.

Je sympatické, že Galaxy S24 FE nabídne pokročilé AI funkce a solidní hardwarovou výbavu, ale je třeba zvážit, zda vyšší cena oproti předchozí generaci odpovídá nabízené výbavě. Lehké to novinka mít nebude.

České ceny a barevné varianty s pastelovými barvami

Model Galaxy S24 FE přichází na trh ve čtyřech barevných variantách: modrá, černá, zelená a žlutá. Základní model s pamětí 8+128 GB je k dispozici za 18 999 Kč, zatímco varianta s 8+256 GB stojí 19 999 Kč. To představuje významné zdražení oproti předchozím generacím a staví Galaxy S24 FE do situace, kdy jeho koupě nemusí být tak výhodná jako u dražších modelů S24.

Obrázek: Samsung uvedl na český trh S24 FE s umělou inteligencí Galaxy AI. Cena je zklamáním
Foto: Redakce inSmart.cz

Při současných cenách a akcích může být lákavější připlatit si za plnohodnotný model S24, který nabízí ještě lepší výbavu a delší softwarovou podporu. Navíc Samsung nabízí bonusy při odprodeji starých zařízení, což může konečnou cenu mírně snížit.

Zdroj: TZ Samsung, redakce inSmart.cz

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Obrázek: Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Obrázek: Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Obrázek: Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Obrázek: Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Obrázek: Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu
Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu