Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů

Společnost vivo tento týden představila svůj nový vlajkový smartphone X200 Pro, který přináší řadu inovativních funkcí. Jednou z důležitých novinek je návrat k technologii ultrazvukové čtečky otisků prstů, která poskytuje uživatelům bezpečnější a pohodlnější odemykání zařízení.

X200 Pro je jediným, který je z trojice představených telefonů vybaven ultrazvukovou čtečkou otisků prstů od společnosti Goodix Technology. Ultrazvuková čtečka nabízí vyšší přesnost a bezpečnost, protože vytváří detailní 3D mapu otisku prstu a je oproti běžným optickým čtečkám, které jsou v současnosti nejrozšířenější, ve většině ohledů lepší.

Obrázek: Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů

vivo X200 Pro má ambici stát se jedním z nejlepších telefonů roku 2025. Do ČR dorazí začátkem roku. Foto: Se souhlasem vivo

Naposledy jsme ultrazvukovou čtečku mohli spatřit v modelu vivo X80 Pro. Modely X90 Pro a X100 Pro, ačkoliv šlo o velmi povedená zařízení, vsadila na optický senzor.

Jednor rychlé gesto pro zabezpečení telefonu

Zajímavou novinkou je v ultrazvukové čtečce od Goodix Technology funkce „slide entry“, kterou vivo představilo letos jako první na trhu v rámci modelu X100 Ultra. Tato technologie, kterou dostal i nový vlajkový model X200 Pro, dokáže zaznamenat otisk prstu pouhým krouživým pohybem v oblasti čtečky podobně, jako kdybyste displej masírovali. Není tedy v rámci úvodního skenování nezbytné prst neustále zvedat a pokládat.

Návrat k ultrazvukové čtečce chválíme. Není sice tak obrovská, jako byla ta v modelu vivo X80 Pro, ale i tak jde o krok správným směrem.

Přesné měření okolního světla a pohodlí pro oči

Ultrazvuková čtečka otisků prstů ale není jedinou technologií, kterou společnost Goodix přinesla do nové řady X200. Jednou z nich je pokročilý snímač světla integrovaný do displeje, který zajišťuje přesné měření okolního světla, barevné teploty a detekci přiblížení. Displej tak může upravovat svou barvu na základě barvy okolního osvětlení tak, aby vypadal co nejlépe.

Díky vysoké citlivosti infračerveného snímače je dosaženo výjimečné detekce blízkosti a schopnosti měřit okolní světlo i za nepříznivých podmínek. Krátká expoziční doba minimalizuje vliv světla displeje na měření, čímž zajišťuje přesnější nastavení jasu a ochranu očí při čtení na obrazovce.

Vylepšené ovládání dotykem a plynulé hraní

Kromě ultrazvukové čtečky a snímače světla byla řada X200 vybavena i novou verzí ovladače dotykové vrstvy od Goodix, který zlepšuje citlivost při použití v náročných podmínkách, například při hraní her nebo při ovládání zařízení s mokrými či mastnými prsty. Ovladač využívá algoritmy hlubokého učení, což má zajistit rychlé a přesné reakce na každý dotyk. Už se těšíme, až tyto vychytávky vyzkoušíme v rámci praktického testu.

Dalším zlepšením, které Goodix přinesl, je inteligentní audio zesilovač doplněný o software pro dynamické potlačení okolního hluku. Tato technologie zajišťuje, že zvuk zůstává čistý a hlas je zřetelný i ve hlučném prostředí, což ocení nejen uživatelé během telefonních hovorů, ale i při přehrávání hudby nebo sledování filmů.

Zdroje: 1, 2

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Země se málem ocitla bez magnetického pole: Jak blízko byla totální katastrofě?
Země se málem ocitla bez magnetického pole: Jak blízko byla totální katastrofě?
Obrázek: Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů
Návrat k tomu nejlepšímu: vivo X200 Pro má unikátní technologii čtečky otisků prstů
Obrázek: Luxus v kosmu. Takto bude vypadat první soukromá vesmírné stanice, která může nahradit ISS
Luxus v kosmu. Takto bude vypadat první soukromá vesmírné stanice, která může nahradit ISS
Obrázek: SpaceX na prahu revoluce: Plně znovupoužitelná Starship v roce 2025 otevře cestu k osídlení dalších planet
SpaceX na prahu revoluce: Plně znovupoužitelná Starship v roce 2025 otevře cestu k osídlení dalších planet
Obrázek: Jak vyfotit kometu mobilem? 5 tipů, jak dosáhnout skvělých výsledků
Jak vyfotit kometu mobilem? 5 tipů, jak dosáhnout skvělých výsledků
Obrázek: Jak snadno najít kometu na obloze? S mobilní aplikací ji najdete za pár sekund
Jak snadno najít kometu na obloze? S mobilní aplikací ji najdete za pár sekund
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít