Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Vyznat se v aktuální nabídce chytrých hodinek a najít mezi nimi skutečné favority může být náročný úkol. Proto jsme pro vás připravili souhrn toho nejlepšího, co můžete v této kategorii na trhu sehnat.

Nositelná elektronika představuje již několik let jedno z nejpopulárnějších odvětví technologií vůbec. To, jakým způsobem dokáží tato malá zařízení zdokonalit náš každodenní život, a posílit tak schopnost osobního „biohackingu“, je v porovnání s počáteční finanční investicí do nich neporovnatelné. Užitečné jsou konkrétně chytré hodinky také pro sportovce a všechny, kdo mají rádi přehled o svém zdraví či povinnostech a nechtějí pořád jen koukat do displeje svých telefonů. I proto se z chytrých hodinek stávají velmi vhodné dárky, kterými potěšíte sami sebe i své blízké.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Kulaté, nebo hranaté? Design hraje v mnoha ohledech prim. I chytré hodinky jsou totiž módním doplňkem. Foto: Se souhlasem Huawei

Pokud chcete dostat to nejlepší, co aktuálně výrobci nositelných zařízení nabízí, máme pro vás několik tipů na zařízení, se kterými rozhodně neprohloupíte. Všechny modely zmíněné v článku jsme v minulosti měli možnost osobně otestovat a bez výčitek bychom je doporučili i našim blízkým.

Podle čeho byste měli vybírat? Vzhledem k velmi podobným funkcím dnešních chytrých hodinek byste měli při výběru sledovat především to, zda jsou hodinky kompatibilní s vaším zařízením, jak dlouhou výdrž na jedno nabití potřebujete a zda jim nechybí některá z funkcí, která je pro vás zásadní. Myslete také na to, že řada levných modelů méně známých značek má nižší cenu z dobrého důvodu a častokrát bychom jejich pořízení kvůli nekvalitnímu zpracování a softwaru nedoporučili. Parametry na papíře jsou totiž jedna věc, ale kvalita a reálné zkušenosti s používáním druhá.

Huawei Watch GT 3 a Watch GT 4 – Dlouhá výdrž pro Android i iOS

Společnost Huawei je výrobcem, který je dlouhodobě oblíbený kvůli téměř perfektnímu vyvážení ceny a výkonu. I se tak v našem článku objevují hned tři zástupci, a sice Watch GT 3, Watch GT 4 a Watch 4 Pro.

Nejnižší cenovku z výše uvedené trojice mají Huawei Watch GT 3. Tyto hodinky lze dnes pořídit i za méně než 4 000 Kč, což z nich činí velmi dostupné zařízení, které však zpracováním a řadou funkcí patří do prémiovějšího segmentu. Ve výbavě Watch GT 3 nechybí více než 100 sportovních režimů, optické sledování srdeční aktivity či monitoring hladiny kyslíku v krvi.

Vybrat si lze ze dvou velikostí displeje (42mm pro ženy a 46mm pro muže), takže si snadno zvolíte tu, která vám na ruku lépe sedne. Silnou stránkou hodinek je vedle sportovních funkcí výdrž, která se i podle našeho testu hravě vyšplhá na téměř 14 dní při běžném používání. Nevýhodou pak může být absence podpory NFC plateb v ČR. Pokud nepotřebujete do hodinek instalovat spoustu často nesmyslných aplikací, Watch GT 3 jsou povedenou vstupenkou do světa chytrých hodinek s prémiovým zpracováním.

 

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Huawei Watch GT 3 se dnes dají pořídit za skutečně nízkou cenu. Výbavou však rozhodně neurazí. Zdroj: Se souhlasem Huawei

O úroveň výš stojí Huawei Watch GT 4. U těch si oproti třetí generaci připlatíte o zhruba dva tisíce navíc, pokud se ale rozhodnete pro 41mm displej a provedení v nerezové oceli (což je ovšem verze určená pro dámy), vyšplhá se cenovka až těsně pod hranici 10 tisíc korun. Watch GT 4 si berou ze svého předchůdce to nejlepší, a své funkce pak dále rozvíjí. Senzory jsou přesnější, design elegantnější a nechybí zde ani možnost využít tréninkového či osobního asistenta, kteří vám pomohou s vlastní životosprávou. Koučink oceníte např. při běhání, kdy vám hodinky radí, kdy máte zrychlit či zpomalit na základě sledování zdravotních funkcí.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Huawei Watch GT 4 jsou zlatou střední cestou mezi hodinkami čínského výrobce. Zdroj: Se souhlasem Huawei

Watch 4 Pro – S eSIM to jde i bez mobilu

Současnou vlajkovou loď na poli chytrých hodinek společnosti Huawei představuje titanový model Watch 4 Pro. U něj se s pořizovací cenou zatím spíše nedostanete pod hranici 10 000 korun, má to ale své důvody. V těchto hodinkách se totiž snoubí vše, co Huawei do svých nositelných zařízení dokáže integrovat. Elegantní titanové pouzdro chrání jemný AMOLED displej, prostřednictvím kterého budete mít přehled o všech funkcích. Pro někoho může být velkým argumentem k jejich pořízení připojení k samostatné eSIM, díky které může zařízení fungovat pro hovory a připojení k internetu i bez Bluetooth připojení k telefonu. Watch 4 Pro také poskytují jednoduchý a ucelený přehled o vašem zdraví, a se svou výdrží baterie se dokáží vyšplhat na týden až na dva týdny aktivního provozu.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Náročnější uživatelé pravděpodobně sáhnou po modelu Huawei Watch 4 Pro Classic či dokonce Watch 4 Pro Elite, který má navíc EKG. Zdroj: Se souhlasem Huawei

Samsung Galaxy Watch 5 Pro a Watch 6 Classic – S Wear OS, ale krátkou výdrží

Vezmeme-li si předchozí trojici hodinek Huawei jako referenční vzorek, stojí konkurenční Samsung Galaxy Watch 5 Pro svou cenou někde na úrovni modelu Huawei Watch 4 Pro a vychází na cca 10 000 Kč. Společnost Samsung vsází v tomto případě především na jednoduchý sportovní design, za kterým se ovšem ukrývá titanový rám, který zařízení zajišťuje vysokou odolnost. Nechybí zde ani integrovaná GPS navigace či NFC platby. Snímání údajů o vašem těle je pak velmi přesné díky kombinovanému bioaktivnímu senzoru, který monitoruje vše potřebné včetně EKG.

Hodinky však bohužel trochu trpí na výdrž, která se i při vypnutém always-on displeji pohybuje pouze kolem 2-3 dnů, je však mnohem pravděpodobnější, že Galaxy Watch 5 Pro budete nabíjet prakticky každý den či obden. U LTE verze hodinek pak počítejte s každodenním nabíjením. Samsung bohužel neumožňuje propojit své hodinky se systémem iOS, a zařízení tak naplno využijí pouze majitelé mobilních telefonů s Androidem. I zde jsou však jistá omezení a naplno je využijete pouze se smartphonem od Samsungu. Pokud ale zvládnete tyto zábrany překonat, stane se z Galaxy Watch 5 Pro všestranný pomocník.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Watch 5 Pro (vpravo) jsou nejvyšším modelem řady Watch 5. Foto: Redakce inSmart.cz

Watch 6 Classic jsou novějším modelem z dílen Samsungu, která za cenu těsně pod 10 000 Kč nabízí vše výše zmíněné, ale také o něco větší 47mm displej a novější čip. Který si případně vyberete necháme na vás. My bychom se nyní, vzhledem k podobné výbavě obou modelů Samsungu, řídili podle aktuálních cen a slev.

Apple Watch Series 9 a Ultra aneb když máte iPhone a nechcete kulaté

Společnost Apple bere celý koncept chytrých hodinek tak trochu z jiného konce. Prim zde hraje unikátní, avšak charakteristický design. U hodinek Apple Watch Series 9 však není radno dát jen na první pohled. Zařízení totiž pohání výkonný čip, který z něj činí téměř miniaturní počítač na vašem zápěstí. Nechybí zde prakticky nic, co byste u chytrých hodinek čekali, včetně NFC plateb a EKG, a vše běží s tou nejvyšší plynulostí. Svítivost displeje pak může dosáhnout až 2000 nitů, či lze snížit na pouhý jediný nit. Variabilita je tak v tomto ohledu na prvním místě.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Apple Watch Series 9 vypadají podobně jako předchozí generace. Vyjdou kolem 11 500 Kč a výbavu mají velmi dobrou. Horší je to s výdrží na jedno nabití, kdy počítejte s každodenním nabíjením. Zdroj: Se souhlasem Apple

Apple byl po dlouhou dobu považován za skutečného mistra na poli technologických inovací. V posledních letech ale jeho vývojářům pomalu dochází dech a začíná to být v oblasti hodinek trošku nuda. Tento fakt lze pozorovat i v rámci modelu Apple Watch Ultra. Zatímco je totiž na trhu již druhá generace těchto hodinek, oproti první nepřináší příliš nového, a proto tak „jablíčkáři“ preferují právě první modelovou řadu. Ta má svým uživatelům stále co nabídnout. Slovíčko Ultra v názvu pak do značné míry charakterizuje využití těchto hodinek. Jsou totiž určeny především pro milovníky skutečně extrémních a adrenalinových sportů, a disponují jednou z nejvyšších tříd odolnosti na trhu. Pokud však těmto aktivitám neholdujete, pravděpodobně se spokojíte s modelem Watch Series 9, který na běžné vyžití bohatě stačí. S náročností totiž roste také cena, která se v případě Apple Watch Ultra vyšplhává až k hodnotám 17 000 korun a výše.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Apple Watch Ultra jsou definicí chytrých hodinek pro náročné. Zdroj: Se souhlasem Apple

Apple se navíc u svých zařízení snaží dbát na uhlíkovou neutralitu, a ani chytré hodinky nejsou v tomto ohledu není výjimkou. Pokud tedy chcete pořízením těchto přístrojů přispět ke snížení ekologické zátěže na přírodu, volbou některého z dvojice výše uvedených produktů prakticky nešlápnete vedle. Podobně jako u Samsungu, který cílí čistě na Android ekosystém, se ani zde nedočkáte kompatibility hodinek s jiným operačním systémem než iOS.

Garmin Venu 3 – slušné hodinky zabíjí nabíjení po kabelu

Zařízení značky Garmin jsou oblíbeným technologickým doplňkem výbavy u celé řady sportovců. Velké popularitě se pak těší model Venu 3, který se v základu prodává za cenu lehce přes 10 000 korun. Překvapivě se zde pak nesetkáme s konstrukcí z odlehčeného titanu, kterou v tomto případě nahrazuje klasická nerezová ocel, jenž bývá výsadou především levnějších hodinek. Samozřejmostí je GPS a přítomno je i EKG, i když zatím nelze používat.

Garmin Venu 3 má možnosti hlasového asistenta, komplexní monitoring fyzické aktivity nebo detailní rozbor kvality spánku. Potěší také možnost propojit hodinky s telefony s operačními systémy iOS i Android. V mobilní aplikaci najdou uživatelé řadu tréninkových plánů či rad pro zlepšení vašeho zdraví, které dostanete společně s každodenními reporty.

Hodinky Garmin se chlubí také dlouhou výdrží na jedno nabití, která běžně dosahuje až 2 týdnů. Velikou nevýhodou je nutnost používat pro nabíjení drátovou nabíječku. Všechny ostatní modely zmíněné v článku podporují bezdrátové nabíjení.

Obrázek: Hledáte nejlepší chytré hodinky pro muže? Vybrali jsme za vás

Hodinky nabízí některé netradiční funkce, jako je ukazatel „body battery“, který ukazuje, kolik energie vaše tělo má. Foto: Se souhlasem Garmin

Ať už si vyberete jakékoliv chytré hodinky od tradičních výrobců, poměrně brzy zjistíte, jak moc velkou pomoc vám tato nositelná zařízení dokáží poskytnout, a to skutečně v mnoha ohledech vašeho každodenního života.

WP DataTables

Hledáte chytré hodinky pro ženy? Na ty se zaměříme v dalším připravovaném článku.

Zdroj: Redakce inSmart.cz

Úvodní fotografie: Freepik

Odebírat
Upozornit na
guest
5 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
TOM

Proč je velkou nevýhodou drátová nabíječka? Stejně jako u ostatních hodinek se musí sundat z ruky, nabít a pak zase nasadit. Nevidím v tom zásadní rozdíl. Rozhodně to není důvod hodinky nepořizovat, pokud vám vyhovují ostatní funkce.

Lukáš Voříšek

Bývá větší problém s voděodolností, manipulací s nabíječkou a v neposlední řadě jste bez kabelu např. na cestách v háji. Proto je lepší podpora Qi…

Frosby

Protože je to spátne přes kabel, dvoje Garmin venu 2 mi konektor koroze sežrala. Naštěstí to reklamace uznala.a to vzivote se ani nesprchovalo s nima. Jen od potu.
Kdyby to bylo bezdrátové, určitě bych nad nimi přemýšlel tam mám GW 5 pro a spokojen.

Tom

Jakekoliv hodinky od jablicek neskutecna traparna nevydrzi ani den nabite moje trex2 9 dni po nabiti a 60%

Petr

Jakékoli hodinky, které nemají 100m vodotěsnost jsou k ničemu. Další věcí je, pokud nemají ovládání i přes tlačítka, tak ovládání třeba v bazénu přes dotykový displej je technicky velmi omezené, ne-li nemožné… Na toto je ideální např. Amazfit T-REX 2 : nejen 100m vodotěsnost, ale ovládání jak přes displej, tak… Číst více »

Obrázek: Konec okolním ruchům: Sluchátka Huawei FreeBuds 6i přichází s vylepšeným ANC
Konec okolním ruchům: Sluchátka Huawei FreeBuds 6i přichází s vylepšeným ANC
Obrázek: Výkonný notebook Huawei MateBook X Pro váží jen 980 gramů. Prodávat se bude i v ČR
Výkonný notebook Huawei MateBook X Pro váží jen 980 gramů. Prodávat se bude i v ČR
Obrázek: Svěřit osud lidstva umělé inteligenci? Jaderné zbraně jen pod lidskou kontrolou, zavázaly se USA se spojenci
Svěřit osud lidstva umělé inteligenci? Jaderné zbraně jen pod lidskou kontrolou, zavázaly se USA se spojenci
Obrázek: Apple dnes odhalí novou řadu prémiových iPadů. Co už víme a kde konferenci sledovat?
Apple dnes odhalí novou řadu prémiových iPadů. Co už víme a kde konferenci sledovat?
Obrázek: Jak spustit retro hry na počítači s Windows 11?
Jak spustit retro hry na počítači s Windows 11?
Obrázek: Konzole PlayStation 5 má skrytý internetový prohlížeč. Jak ho najít a spustit?
Konzole PlayStation 5 má skrytý internetový prohlížeč. Jak ho najít a spustit?
Obrázek: Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Obrázek: Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?