Kvůli diagnóze už nemusíte k doktorovi: Withings BeamO změří EKG, teplotu i dýchání

Značka Withings se už řadu let zaměřuje na výrobu chytrých hodinek a zdravotních zařízení určených pro domácnosti. V posledních letech to byly chytré teploměry, tlakoměry či váhy. Tento rok však přišla s řešením, které dokáže mnohem víc. Withings BeamO je chytré zařízení pro měření EKG, hodnoty okysličení krve, supluje funkci stetoskopu i teploměru. Cílem je nabídnout uživatelům v domácích podmínkách snadné změření základních hodnot, které mohou vedle samotného uživatele zajímat kardiologa či obvodního lékaře při určování diagnózy.

4v1 pro domácí měření zdraví

Withings BeamO spojuje čtyři zdravotní funkce do jednoho kompaktního přístroje. Kombinuje teploměr, elektrokardiogram (EKG), oxymetr a digitální stetoskop, čímž umožňuje uživatelům monitorovat nejen teplotu, ale i zdraví srdce a plic z pohodlí domova. Toto malé a přenosné zařízení, které je dokonce menší než běžný smartphone, mění běžný teploměr na šikovný nástroj pro pravidelnou kontrolu zdravotního stavu. Díky tomu je nejen ideálním řešením pro domácí použití, ale i vhodným doplňkem pro telemedicínu, která se stala populárnější po pandemii.

Podle zakladatele a prezidenta Withings, Erica Carreela, se BeamO stane teploměrem budoucnosti, který poskytne kompletní přehled o stavu těla uživatelů, od teploty až po zdravotní parametry srdce a plic. To umožní detekovat potenciální problémy dříve, než se projeví výrazné symptomy, což je klíčové pro prevenci.

Jak BeamO funguje?

Zařízení využívá senzory k měření čtyř základních zdravotních parametrů. Měření je intuitivní a rychlé – stačí lehce uchopit BeamO a během několika sekund získáte data, která mohou být okamžitě zobrazena na barevném LED displeji zařízení.

  • Měření srdce a okysličení krve: Pomocí technologie fotopletyzmografie a elektrod zabudovaných po stranách zařízení dokáže BeamO měřit hladinu okysličení krve (SpO2) a srdeční tep, a zároveň provádět lékařsky přesné EKG.
  • Měření teploty: BeamO provádí přesné a stabilní měření tělesné teploty pomocí infračerveného skenování temporální arterie na čele. Tento senzor, vycházející z technologie známé z chytrých teploměrů Withings Thermo, poskytuje spolehlivé výsledky bez kontaktu s pokožkou.
  • Stetoskopické funkce: BeamO také umožňuje digitální poslech zvuků srdce a plic. Pomocí piezoelektrického disku zachytává akustické vlny z hrudníku či zad. Uživatelé mohou zvuky slyšet přes sluchátka a zároveň je mohou sdílet v aplikaci během online konzultací s lékaři.
Obrázek: Kvůli diagnóze už nemusíte k doktorovi: Withings BeamO změří EKG, teplotu i dýchání

EKG během chvíle můžete poslat svému lékaři. Foto: Redakce inSmart.cz

Ovládání zvládne i dítě

Jednou z velkých předností BeamO je jeho intuitivní ovládání. Naživo je zařízení velmi příjemné na dotek a dobře se drží v ruce. Celý proces měření je jednoduchý a jak je vidět na přiloženém videu, trvá jen pár desítek sekund. Výsledkem je nejen zobrazení naměřených hodnot na displeji, ale také vygenerované PDF v mobilní aplikaci, které může uživatel sdílet se svým lékařem. Data se automaticky synchronizují s aplikací Withings, kde mohou být uložena a analyzována. Uživatelé si tak mohou vytvářet dlouhodobé záznamy o svém zdravotním stavu, které mohou pomoci lékařům při určování diagnózy či léčby.

Obrázek: Kvůli diagnóze už nemusíte k doktorovi: Withings BeamO změří EKG, teplotu i dýchání

Měření teploty probíhá jako u tradičního bezkontaktního teploměru. Foto: Redakce inSmart.cz

Aplikace Withings navíc přidává možnost správy zdravotních údajů pro celou rodinu a integruje sledování užívaných léků, včetně připomínek a možnosti sdílení s lékaři.

Withings BeamO slibuje změnit způsob, jakým sledujeme své zdraví. Namísto toho, abychom se spoléhali na příležitostné návštěvy lékaře, můžeme nyní měřit základní zdravotní parametry každý den přímo doma. BeamO se může stát užitečným nástrojem nejen pro běžné uživatele, ale i pro doktory nabízející služby v oblasti telemedicíny, kteří získají lepší přehled o zdravotním stavu svých pacientů.

Zdroj: Withings na IFA 2024, redakce inSmart.cz

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Ani Izrael nedokáže zařídit, aby vám telefon explodoval v kapse: Co se s pagery Hizballáhu doopravdy stalo?
Ani Izrael nedokáže zařídit, aby vám telefon explodoval v kapse: Co se s pagery Hizballáhu doopravdy stalo?
Obrázek: Lockdown během pandemie COVID-19 u dětí zapříčinil předčasné stárnutí mozku, potvrzují vědci
Lockdown během pandemie COVID-19 u dětí zapříčinil předčasné stárnutí mozku, potvrzují vědci
Obrázek: Exploze kosmické lodi Starship vytvořila v atmosféře obrovskou 2000 km širokou díru
Exploze kosmické lodi Starship vytvořila v atmosféře obrovskou 2000 km širokou díru
Obrázek: Český vynález 369Sonic: Ultrazvukový nůž je extrémně ostrý a nakrájí dort i maso jako máslo
Český vynález 369Sonic: Ultrazvukový nůž je extrémně ostrý a nakrájí dort i maso jako máslo
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Obrázek: Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Obrázek: Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu
Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu