Xiaomi 14T a 14T Pro míří na český trh: Známe cenu i výbavu oblíbené řady smartphonů s fotoaparáty Leica

Společnost Xiaomi dnes v Berlíně představila novou generaci své oblíbené řady T – modely Xiaomi 14T a Xiaomi 14T Pro. Tyto vlajkové lodě míří přímo na český trh a slibují kombinaci špičkových technologií a atraktivní ceny. Pojďme se podívat, co nové modely nabídnou a jak budou konkurovat právě uvedenému Samsungu Galaxy S24 FE.

Srdcem Xiaomi 14T Pro je nejnovější čipset MediaTek Dimensity 9300+, který slibuje o 37 % vyšší výkon vícejádrového procesoru oproti předchůdci. V kombinaci s grafickým čipem Immortalis-G720 nabízí o 44 % lepší grafický výkon. To ocení zejména hráči náročných mobilních her a uživatelé vyžadující plynulý multitasking.

Základní model Xiaomi 14T spoléhá na procesor MediaTek Dimensity 8300-Ultra, který oproti předchozí generaci nabízí o 20 % vyšší výkon CPU a o 60 % vyšší výkon GPU. I zde tedy uživatelé mohou očekávat velmi svižný chod systému a aplikací.

Oba modely jsou vybaveny 6,67palcovým AMOLED displejem s rozlišením 1,5K (2712 x 1220 pixelů) a obnovovací frekvencí až 144 Hz. Displej podporuje 12bitovou barevnou hloubku a může se pochlubit špičkovým jasem až 4000 nitů, což zaručuje skvělou čitelnost i na přímém slunci.

Fotoaparáty s optikou Leica

Xiaomi pokračuje ve spolupráci s legendární značkou Leica i u řady 14T. Hlavní 50Mpx fotoaparát u modelu 14T Pro využívá snímač Light Fusion 900 s clonou f/1,6, zatímco základní 14T spoléhá na 50Mpx snímač Sony IMX906 s clonou f/1,7. Oba modely nabízejí optickou stabilizaci obrazu a schopnost pořizovat úchvatné noční snímky. Xiaomi se společně s odborníky z Leica zaměřilo na rychlost pořízení snímků ve špatných světelných podmínkách a jejich realistické podání.

Obrázek: Xiaomi 14T a 14T Pro míří na český trh: Známe cenu i výbavu oblíbené řady smartphonů s fotoaparáty Leica

Xiaomi 14T Pro míří na trh opět s fotoaparátem a technologiemi značky Leica. Foto: Redakce inSmart.cz

Sestavu fotoaparátů doplňuje 50Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Selfie kamera má v obou případech rozlišení 32 Mpx. Xiaomi se chlubí novým systémem umělé inteligence pro zpracování obrazu, který má zajistit ještě lepší kvalitu fotografií a videí.

Bleskové nabíjení a umělá inteligence včetně Circle to Search

Oba modely jsou vybaveny 5000mAh baterií, která slibuje celodenní výdrž i při náročném používání. Xiaomi 14T Pro podporuje 120W drátové nabíjení HyperCharge, které podle výrobce dobije telefon z 0 na 100 % za pouhých 19 minut. Novinkou je pro tuto řadu podpora 50W bezdrátového nabíjení u modelu 14T Pro. Základní model Xiaomi 14T nabízí 67W drátové nabíjení.

Obrázek: Xiaomi 14T a 14T Pro míří na český trh: Známe cenu i výbavu oblíbené řady smartphonů s fotoaparáty Leica

Model 14T Pro dostal rychlé 50W nabíjení. Foto: Redakce inSmart.cz

Xiaomi 14T a 14T Pro běží na nejnovějším systému Xiaomi HyperOS, který je postavený na Androidu 14. Výrobce slibuje řadu vylepšení v oblasti umělé inteligence, včetně funkce Circle to Search, která funguje ve spolupráci s Googlem, AI asistenta Gemini a pokročilých funkcí pro úpravu fotografií a videí.

WP DataTables

Ceny a dostupnost v ČR

Xiaomi 14T Pro bude v České republice k dispozici ve variantách 12 GB + 512 GB za 20 999 Kč a 12 GB + 1 TB za 23 499 Kč. Základní model Xiaomi 14T se bude prodávat ve verzích 12 GB + 256 GB za 14 999 Kč a 12 GB + 512 GB za 16 999 Kč.

Obrázek: Xiaomi 14T a 14T Pro míří na český trh: Známe cenu i výbavu oblíbené řady smartphonů s fotoaparáty Leica

Zpracování novinek na vysoké úrovni. Potvrzuje to i odolnost proti prachu a vodě IP68. Foto: Redakce inSmart.cz

Zajímavá je speciální nabídka platná do 13. října 2024. Při nákupu Xiaomi 14T Pro získají zákazníci slevu 3 500 Kč a 120W nabíječku jako dárek. U modelu Xiaomi 14T je sleva 2 500 Kč a součástí balení bude 67W nabíječka.

S uvedením řady Xiaomi 14T na český trh se zostřuje konkurence v segmentu vyšší střední třídy smartphonů. Xiaomi se svou nabídkou přímo míří na zákazníky zvažující nově představený Samsung Galaxy S24 FE. Zatímco Samsung sází na pověst své značky a dlouhodobou softwarovou podporu, Xiaomi láká na fotoaparáty s optikou Leica a agresivní ceny.

Pro koho jsou modely vhodné?

Xiaomi 14T a 14T Pro představují zajímavou nabídku pro náročné uživatele, kteří hledají vlajkovou loď za rozumnou cenu. S výkonným hardwarem, pokročilými fotoaparáty a rychlým nabíjením mají potenciál zamíchat kartami na trhu s prémiovými smartphony. Zda se Xiaomi podaří překonat konkurenci v čele se Samsungem, ukáže až čas a reakce zákazníků. Díky úvodním slevám a dárkům jde nepochybně o zajímavou volbu.

Aby toho nebylo málo, ke smartphonům lze získat za recenzi sluchátka Xiaomi Buds 5 či tiskárnu Xiaomi Printer 1S (pouze k Xiaomi 14T Pro).

Novinku pro vás již v redakci testujeme a brzy přineseme detailní recenzi. Zaměříme se v ní především na vlastnosti fotoaparátů u modelu 14T Pro a AI funkce.

Zdroj: TK Xiaomi v Berlíně, Redakce inSmart.cz

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Obrázek: Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Obrázek: Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Obrázek: Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Obrázek: Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Obrázek: Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu
Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu