Chcete obří televizi za pár korun? Xiaomi představila TV Max 100″ a Max 85″

Velká televize nemusí stát stovky tisíc. Xiaomi představila 100″ a 85″ modely řady TV Max. Televizory chtějí nabídnout velkou úhlopříčku za dosud nevídané ceny.

Společnost Xiaomi představila své nejnovější přírůstky do rodiny chytrých televizorů – Xiaomi TV Max 100 2025 a Xiaomi TV Max 85 2025. Tyto modely slibují přinést do našich obývacích pokojů zážitek z domácího kina.

QLED panely a plynulý obraz

Obě varianty, Xiaomi TV Max 100 2025 a Xiaomi TV Max 85 2025, jsou vybaveny nadstandardně velkými QLED displeji. QLED technologie zajišťuje živé barvy, hlubokou černou a slušný jas.

Obrázek: Chcete obří televizi za pár korun? Xiaomi představila TV Max 100" a Max 85"

100″ televize se nevejde do každého obýváku. Až doposud nevíc většinou stály nesmyslné částky. Foto: Redakce inSmart.cz

Televizory disponují rozlišením 4K UHD a 94% pokrytím barevného gamutu DCI-P3. Jednou z klíčových vlastností novinek je také jejich obnovovací frekvence 144 Hz. Vysoká obnovovací frekvence zajišťuje plynulé přehrávání obsahu, což ocení zejména sportovní fanoušci a hráči her.

Dolby Vision a Dolby Atmos

Xiaomi TV Max 100 2025 a Xiaomi TV Max 85 2025 jsou vybaveny technologiemi Dolby Vision a Dolby Atmos, které zlepšují kvalitu zvuku a obrazu a snaží se přinést skutečně filmový zážitek. Dolby Vision zajišťuje optimalizovaný obraz s vylepšeným kontrastem, barvami a detaily, zatímco Dolby Atmos společně s dvojici 15W reproduktorů vytváří prostorový zvuk.

Obrázek: Chcete obří televizi za pár korun? Xiaomi představila TV Max 100" a Max 85"

Jako systém byl použit Android TV, díky čemuž software televizorů snadno rozšíříte o další funkce a aplikace. Foto: Redakce inSmart.cz

Pro milovníky filmů je zde také režim Filmmaker Mode, který vypíná veškerý post-processing obrazu a zobrazuje filmy přesně tak, jak je zamýšleli jejich tvůrci. Tato funkce je ideální pro filmové puristy, kteří chtějí zažít autentickou kinematografickou kvalitu ve svém obývacím pokoji.

Xiaomi myslelo i na hráče

Hráči ocení podporu HDMI 2.1 s VRR (Variable Refresh Rate) a AMD FreeSync Premium. Tyto technologie zajišťují plynulé hraní bez trhání obrazu a minimalizují tzv. input lag, což je klíčové např. při hraní online her.

Obrázek: Chcete obří televizi za pár korun? Xiaomi představila TV Max 100" a Max 85"

100″ model je skutečný obr. Foto: Redakce inSmart.cz

Xiaomi TV Max 100 2025 a Xiaomi TV Max 85 2025 jsou vybaveny operačním systémem Google TV, který nabízí známé rozhraní a přístup k široké škále streamovacích služeb a aplikací. Díky integraci s ekosystémem chytré domácnosti mohou tyto televizory sloužit jako centrální hub pro ovládání dalších chytrých zařízení ve vaší domácnosti.

Podporují také hlasové ovládání, což umožňuje snadné vyhledávání obsahu, ovládání přehrávání a dokonce i kontrolu dalších připojených zařízení pomocí hlasových příkazů. Tato funkce dále zvyšuje pohodlí a uživatelskou přívětivost.

AI zlepšuje kvalitu obrazu

Xiaomi implementovalo do svých nových televizorů pokročilé zpracování obrazu s podporou umělé inteligence. Tato technologie analyzuje a optimalizuje každý snímek v reálném čase, vylepšuje detaily, redukuje šum a zajišťuje konzistentní kvalitu obrazu bez ohledu na zdroj.

Rámečky televizoru jsou poměrně tenké. Horší to budou mít ti, kdo chtějí televizor umístit na stěnu. Ze zadní strany je totiž televizor poměrně tlustý.

Obrázek: Chcete obří televizi za pár korun? Xiaomi představila TV Max 100" a Max 85"

Evropské ceny potěší. Foto: Redakce inSmart.cz

Unikátní funkcí je možnost ovládání televizorů Xiaomi TV Max Series 2025 prostřednictvím hodinek Xiaomi Watch 2. Tato integrace umožňuje uživatelům snadno přepínat kanály, upravovat hlasitost nebo dokonce procházet doporučený obsah přímo ze svého zápěstí.

Xiaomi novinky dostane na trh za poměrně nízké ceny. Xiaomi TV Max 100 2025 vyjde na 2 000 EUR (cca 50 000 Kč), Xiaomi TV Max 85 na 1300 EUR (cca 33 000 Kč). Otázkou však je, zda bude kvalita obrazu dostatečně kvalitní a nevyplatí se si např. trošku připlatit za dražší modely. Velikost totiž není všechno. Před nákupem jakéhokoliv televizoru obecně doporučujeme zajít do showroomu a vyzkoušet TV na vlastní oči.

Během tohoto roku by měl do ČR dorazit také NanoLED model, který bude mít pravděpodobně kvalitnější obraz než nový QLED. Dostupný by mohl být ve velikostech do 85 palců a největší varianta by podle našich informací mohla vyjít také na cca 50 000 Kč.

Zdroj: TK Xiaomi v Berlíně, Redakce inSmart.cz

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Obrázek: Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Obrázek: Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Obrázek: Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Vědci zálohovali lidský genom do 5D paměťového krystalu. Přetrvá tam miliardy let
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Obrázek: Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Obrázek: Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu
Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu