Huawei Watch GT 5 Pro: Jak funguje pokročilý trenér na zápěstí, který z vás udělá sportovce?

Chytré hodinky se staly nepostradatelným pomocníkem v každodenním životě mnohých z nás. Nejenže měří kroky, srdeční tep a spánek, ale nabízejí také širokou škálu pokročilých funkcí, které mohou výrazně zlepšit naše zdraví a kondici. Nové Huawei Watch GT5 Pro jsou i díky pokročilým senzorům a vylepšené aplikaci doslova trenérem, který na vás dohlédne.

Nové chytré hodinky Huawei Watch GT5 Pro se i díky přesným inovovaným senzorům TruSense zařadily mezi nejpřesnější hodinky pro zaznamenávání sportovních aktivit. Ať už jste vášnivý běžec, cyklista nebo milovník turistiky, tyto hodinky vás překvapí svou přesností. A nemusíte se pohybovat pouze venku, přesně dokáží měřit i v bazénu či ve fitness centru.

Obrázek: Huawei Watch GT 5 Pro: Jak funguje pokročilý trenér na zápěstí, který z vás udělá sportovce?

Chcete přesně změřit svůj sportovní výkon? Data z běžeckého pásu si opisovat nemusíte, hodinky zaznamenají veškeré hodnoty překvapivě přesně. Foto: Redakce inSmart.cz

Přesná navigace a mapování tras

Nová generace hodinek GT5 Pro se pyšní vylepšenou navigací, která patří k tomu nejlepšímu na trhu. Každý váš venkovní běh je přesně zaznamenán na přehledné mapě. To oceníte nejen při analýze vašeho výkonu, ale také při plánování budoucích tras. Výrazného zlepšení se novinka dočkala především při běhu v husté zástavbě.

Pokud pravidelně běháte a nemáte rádi rutinu, můžete zkusit novou funkci RouteDraw. Tato zábavná aktivita vám pomůže běhat tak, abyste svou trasou na mapě nakreslili zajímavé vzory a obrazce. Hodinky podle polohy a připravených obrazců vyberou vhodnou trasu ve vašem okolí. Můžete si tak na mapě nakreslit prakticky cokoliv – od jednoduchých geometrických tvarů až po složitější obrazce. Je to skvělý způsob, jak oživit vaše běžecké rutiny a motivovat se k delším trasám. Venku oceníte i možnost nahrát do hodinek vlastní hudbu a propojit je napřímo s bezdrátovými Bluetooth sluchátky. Pokud s sebou neradi nosíte telefon, můžete běhat pouze se sluchátkami a hodinkami.

Aplikace v telefonu vám podle okolních možností nabídne, kudy povede vaše trasa a jaké obrazce přichází pro kreslení v mapě v úvahu. Foto: Redakce inSmart.cz

Pokud vyrazíte do terénu např. na trek, určitě využijte možnost nahrát si do hodinek offline mapy, díky čemuž se neztratíte ani v lesích uprostřed divočiny. Výdrž kolem 10 dní pak znamená, že na týdenní dovolenou můžete směle vyrazit i bez nabíječky.

Interiérové cvičení? Přesnost na úrovni profesionálních strojů

Huawei Watch GT5 Pro excelují nejen venku, ale i při cvičení v interiéru. Díky vylepšeným senzorům dokáží přesně měřit celou řadu interiérových aktivit, které jsou často složité na přesné vyhodnocení.

Hodinky si poradí s aktivitami, jako je běh na běžícím pásu, jízda na rotopedu, chůze uvnitř či veslovací trenažér a řadou dalších. Jako fanoušek běhu na běžícím pásu mohu potvrdit, že hodnoty profesionálního stroje byly shodné s hodnotami na hodinkách. Seděla jak vzdálenost, tak hodnoty srdečního tepu či počet kroků. Pokud si tedy dáte kolečko po různých přístrojích ve fitku, nemusíte se bát, že by vaše aktivity zůstaly bez řádného zaznamenání.

Společník do bazénu

V bazénu oceníte odolnost proti vodě do 5ATM (50m hloubky) a přesné měření uplavaných bazénů. Stačí předem vybrat délku daného bazénu, utáhnout hodinky a můžete skočit do vody. Hodinky poznají, kolik bazénů jste již uplavali a ukáží vám i spálené kalorie.

Vody se s hodinkami bát nemusíte a díky funkci pro tzv. odčerpání vody zvukem z reproduktorů můžete ihned po vylezení z bazénu vyřídit i nějaký ten telefonát ze zápěstí. Právě v bazénu také oceníte, že hodinky vedle dotykového 1,43″ AMOLED displeje můžete ovládat otočnou korunkou a tlačítkem na boční straně.

Obrázek: Huawei Watch GT 5 Pro: Jak funguje pokročilý trenér na zápěstí, který z vás udělá sportovce?

Plavání venku, plavání v bazénu, potápění… Hodinky se vody nebojí. Foto: Redakce inSmart.cz

Vylepšené senzory pro měření okysličení krve, EKG i teploty kůže

Huawei Watch GT5 Pro nejsou jen sportovním nástrojem, ale i vaším osobním zdravotním asistentem. Jsou vybaveny novou sadou zdravotních senzorů TruSense, které poskytují přesnější měření než kdykoli předtím.

Co všechno nové chytré hodinky měří?

Srdeční tep: Hodinky nepřetržitě sledují váš srdeční tep během dne i noci. Díky tomu máte přehled o své kardiovaskulární kondici a můžete včas odhalit případné anomálie a problémy. Autor článku takto díky jednomu z předchozích modelů přišel např. na zvýšenou aktivitu štítné žlázy.

Okysličení krve: GT5 Pro dokáže měřit saturaci krve kyslíkem (SpO2). Tato funkce je zvláště užitečná pro sledování vašeho celkového zdraví a výkonu při náročných fyzických aktivitách nebo ve vysokých nadmořských výškách. Své uplatnění nalezne také při různých onemocněních, kdy může upozornit na hlubší problém. Velké uplatnění tato funkce našla za covidu, kdy dokázala upozornit na blížící se problém vyžadující návštěvu nemocnice.

Obrázek: Huawei Watch GT 5 Pro: Jak funguje pokročilý trenér na zápěstí, který z vás udělá sportovce?

Nová generace senzorů poskytuje přesnější měření. Foto: Redakce inSmart.cz

EKG: S funkcí elektrokardiografu můžete provádět základní EKG měření přímo na svém zápěstí. Funkce může pomoci odhalit potenciální srdeční problémy a poskytnout cenné informace vám i vašemu lékaři. Hodinky také dokáží včas upozornit na fibrilaci srdečních síní.

Teplota kůže: GT5 Pro umí měřit teplotu vaší kůže, což může být užitečným indikátorem celkového zdravotního stavu nebo začínajících nemocí.

Ztuhlost tepen: Nově přidaná funkce měření ztuhlosti tepen poskytuje další úroveň informací o vašem kardiovaskulárním zdraví. Toto měření může pomoci odhalit časné známky arteriosklerózy a má uživatele motivovat k zdravějšímu životnímu stylu.

Jak vidno, hodinky nabízí nespočet funkcí a měření, které vám při správném použití dokáží pomoci zlepšit zdravotní styl. To vše navíc dává ještě větší smysl, když využijete chytrého trenéra pro běh, který vás např. dokáže připravit na půlmaraton či vám pomůže postupně zlepšit vaši kondici a vzdálenosti, které jste schopni uběhnout. Trenér vás motivuje hlasovými komentáři, říká vám kdy ubrat či přidat a jak si právě stojíte. Nemusíte tedy neustále koukat na displej hodinek.

Kalorické tabulky a podpora při hubnutí

Pokud se rozhodnete zhubnout, GT5 Pro vám v tom budou velkým pomocníkem. Můžete s nimi snadno sledovat svůj kalorický příjem a výdej. Huawei pro tyto účely připravil i speciální ciferníky, kde hodnoty vidíte neustále na displeji. Přímo v aplikaci Zdraví najdete kalorické tabulky, kde snadno dohledáte prakticky jakékoliv jídlo, a to v češtině. V kombinaci s přesným měřením spálených kalorií při cvičení získáte komplexní přehled o své energetické bilanci.

Stylové sportovní hodinky, které vydrží

Huawei při výrobě Watch GT5 Pro vsadil na prvotřídní materiály, které zajišťují nejen luxusní vzhled, ale i výjimečnou odolnost. Tělo hodinek je vyrobeno z titanové slitiny TC4, což je materiál známý svou vysokou pevností a odolností proti korozi. Zároveň je titan velmi lehký, takže hodinky zůstávají pohodlné i při celodenním nošení nebo během intenzivního tréninku.

Ciferník hodinek je chráněn safírovým sklíčkem, které patří k nejtvrdším materiálům používaným v hodinkářství. Díky tomu si nemusíte dělat starosti, když s hodinkami náhodou o něco zavadíte.

Celková konstrukce hodinek GT5 Pro je navržena s ohledem na aktivní životní styl. Ať už pravidelně navštěvujete fitko, kde můžete občas zavadit o činky nebo jiné vybavení, nebo se věnujete outdoorovým sportům, kde hrozí nárazy a otřesy, o hodinky se nemusíte bát. Jejich zpracování a kvalitní materiály zajišťují, že vydrží každodenní nošení i náročné sportovní aktivity.

Na rozdíl od mnohých sportovních hodinek se však stále jedná o stylový módní doplněk, který můžete po návštěvě fitness centra nechat na ruce i na galavečer v Lucerně. A to platí jak pro variantu pro muže, tak pro ženy. Design nové řady se zkrátka povedl.

Zdroj: Redakce inSmart.cz

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Nejdražší ohňostroj v historii: Evropa vyšle do vesmíru satelit, který obratem shoří v atmosféře
Nejdražší ohňostroj v historii: Evropa vyšle do vesmíru satelit, který obratem shoří v atmosféře
Obrázek: Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Vrátí se Intel na výsluní? Nová architektura grafických karet Arc by se mohla vyrovnat Radeonům od AMD
Obrázek: Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Evropa má umělý Měsíc pro testování vesmírných technologií: V Německu otevřelo výzkumné zařízení LUNA
Obrázek: Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Víra konspirátorů ve spiknutí není tak neochvějná, znejistila je AI
Obrázek: Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Zaplavila vám elektroniku voda? Do rýže ji nestrkejte. Jak zachránit velké domácí spotřebiče?
Obrázek: Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Kudy k vám může přitéct velká voda? Unikátní online mapa ukáže, jaká místa může zalít
Obrázek: Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Přijdou silné bouřky, nebo slabé přeháňky? Přesná aplikace vám to pomůže zjistit
Obrázek: Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu
Kód, který ochromil svět: Microsoft svolává rivaly, aby odvrátil budoucí kybernetickou apokalypsu