Nebaví vás iPhony? Motoroly Edge 30 Ultra, Fusion a Neo vypadají skvěle

Tento týden byl v oblasti mobilních telefonů opravdu nabitý. Apple představil novou řadu iPhonů 14, Google oznámil nové Pixely a své novinky představil také Huawei či POCO. Nicméně je to právě americká Motorola, která zakončí týden plný chytrých telefonů a představila tři nové zajímavé telefony: Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion a Edge 30 Neo.

Motorola Edge 30 Ultra s 200Mpx fotoaparátem

Edge 30 Ultra vypadá na papíře velmi působivě. Telefon je vybaven nejnovějším, nejvýkonnějším čipsetem Qualcomm Snapdragon, snímačem fotoaparátu s nejvyšším rozlišením a bleskovým nabíjením TurboPower.

Díky prvnímu 200megapixelovému snímači hlavního fotoaparátu byl fotoaparát telefonu speciálně navržen tak, aby zachytil více světla díky spojení 16 pixelů do jednoho 2,56μm Ultra Pixelu. Výsledkem by měly být jasnější a ostřejší snímky i při fotografování v prostředí se slabým osvětlením. Nemluvě o tom, že hlavní snímač je vybaven optickou stabilizací obrazu (OIS), takže se nebudete muset obávat otřesů.

Obrázek: Nebaví vás iPhony? Motoroly Edge 30 Ultra, Fusion a Neo vypadají skvěle

Foto: Se souhlasem Motorola

Co se týče nahrávání videa, Edge 30 Ultra patří papírově k tomu nejlepšímu, protože telefon nabízí nahrávání videa v rozlišení 8K. Pokud uživatelé chtějí, mohou samozřejmě při nahrávání videa snížit rozlišení na 4K HDR10+.

Ve spojení s působivým 200megapixelovým hlavním snímačem umožňuje 50megapixelový ultraširokoúhlý objektiv fotoaparátu vměstnat do záběru větší část scény, aniž by to bylo na úkor kvality. Pro fotografování zblízka je navíc telefon vybaven vestavěným makroobjektivem.

Pokud jde o hrubý výkon, Edge 30 Ultra má vše, co byste mohli očekávat od prémiového zařízení. Díky čipové sadě Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s 8/12 GB RAM a 128/256/512 GB interní paměti jde o poctivý vlajkový model.

Velký 6,67palcový displej pOLED FHD+ podporuje obnovovací frekvenci 144 Hz. Navíc telefon snižuje latenci dotyku díky 360Hz frekvenci snímání dotyku při hraní her.

Obrázek: Nebaví vás iPhony? Motoroly Edge 30 Ultra, Fusion a Neo vypadají skvěle

Foto: Se souhlasem Motorola

Baterie s kapacitou 4600 mAh slibuje dostatek energie na celý den již za 7 minut nabíjení při rychlosti 125 W, což je dosud nejrychlejší nabíjení TurboPower. Telefon je také vybaven možností až 50W bezdrátového nabíjení.

Motorola Edge 30 Ultra bude od dnešního dne k dostání v Evropě v barvách Interstellar Black za sympatických 21 999 Kč. Později přibude verze Starlight White.

Motorola Edge 30 Fusion je postrach vlajkových lodí za 15 000 Kč

Hrany modelu Edge 30 Fusion plynule splývají s předním a zadním sklem. K tomu všemu je přístroj vybaven hliníkovým rámem, který umocňuje prémiový vzhled a dojem.

Co se týče specifikací, Edge 30 Fusion rozhodně nezklame. Díky výkonnému čipsetu Snapdragon 888+ 5G ve spojení s 8/12 GB RAM a 128/256/512GB úložištěm není Edge 30 Fusion tuctovým smartphonem střední třídy. Za plánovanou cenu 14 999 Kč bude v České republice postrachem vlajkových lodí i modelů vyšší střední třídy. Na českém trhu bude k dispozici od 12. září v černé barvě Quartz Black. Později dorazí také v bílé barvě Aurora White.

Obrázek: Nebaví vás iPhony? Motoroly Edge 30 Ultra, Fusion a Neo vypadají skvěle

Foto: Se souhlasem Motorola

Tím však dobré věci nekončí. Společnost Motorola do smartphonu Edge 30 Fusion přibalila 50megapixelový snímač hlavního fotoaparátu s vysokým rozlišením, který je vybaven funkcí OIS (optická stabilizace obrazu). Fotoaparát také nabízí nahrávání videa v HDR10, ale uživatelé mohou nahrávat i v rozlišení 8K.

Doplněním 50Mpx snímače hlavního fotoaparátu je 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Telefon je samozřejmě vybaven také vestavěným fotoaparátem pro makra a předním 32Mpx fotoaparátem pro selfie.

Přejdeme-li k obrazovce, Edge 30 Fusion má 6,55palcový bezokrajový pOLED FHD+ displej s HDR10+ a 144Hz obnovovací frekvencí. Smartphone je vybaven dvěma velkými stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos a baterií s kapacitou 4 400 mAh a podporou nabíjení TurboPower 68 W.

Motorola Edge 30 Neo: I nejlevnější model dostal OIS

Nejlevnější z trojice dnes představených telefonů Edge, Edge 30 Neo, byl navržen ve spolupráci se společností Pantone. Proto bude vedle černé barvy na českém trhu k dispozici také v Pantone barvě roku 2022, Very Peri (fialová).

Přestože je Edge 30 Neo nižším modelem než Edge 30 Fusion, je po všech stránkách slušně vybavený. Pro začátek je telefon vybaven 6,28palcovým pOLED FHD+ displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz. Uvnitř se nachází procesor střední třídy Snapdragon 695 5G, 8 GB RAM a úložiště o velikosti 128 nebo 256 GB.

Obrázek: Nebaví vás iPhony? Motoroly Edge 30 Ultra, Fusion a Neo vypadají skvěle

Foto: Se souhlasem Motorola

Protože se jedná o sympaticky kompaktní telefon, je vybaven pouze duálním fotoaparátem, který se skládá z 64Mpx hlavního a 13Mpx ultraširokoúhlého snímače. Edge 30 Neo je vybaven stejným 32megapixelovým předním fotoaparátem, který je součástí modelu Edge 30 Fusion. Důležité je také zmínit, že hlavní fotoaparát telefonu také podporuje OIS (optickou stabilizaci obrazu).

V neposlední řadě je Edge 30 Neo poháněn o něco menší baterií s kapacitou 4 000 mAh a 68W TurboPower nabíjením. Stejně jako ostatní dva dnes představené telefony Edge 30 se samozřejmě dodává s operačním systémem Android 12 na palubě. Do ČR zamíří za baťovskou cenu 9 999 Kč.

Foto: TZ Motorola

Obrázek: Na první pohled nezastavitelný vývoj umělé inteligence může zarazit nedostatek vody a elektřiny
Na první pohled nezastavitelný vývoj umělé inteligence může zarazit nedostatek vody a elektřiny
Obrázek: AI v rukou generace Z: Čeští studenti vymysleli brýle pro nevidomé a interaktivní čtečku knih
AI v rukou generace Z: Čeští studenti vymysleli brýle pro nevidomé a interaktivní čtečku knih
Obrázek: Vědci vyvinuli natahovací solární panel. Napnutím lze zvětšit jeho plochu o polovinu
Vědci vyvinuli natahovací solární panel. Napnutím lze zvětšit jeho plochu o polovinu
Obrázek: Klein Vision AirCar: Cesta létajícím vozem původem ze Slovenska je futuristickým zážitkem
Klein Vision AirCar: Cesta létajícím vozem původem ze Slovenska je futuristickým zážitkem
Obrázek: Konzole PlayStation 5 má skrytý internetový prohlížeč. Jak ho najít a spustit?
Konzole PlayStation 5 má skrytý internetový prohlížeč. Jak ho najít a spustit?
Obrázek: Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Obrázek: Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Obrázek: Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat